Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK STRÖMSUND
FOTBOLL
Damer

IFK Strömsund
2 - 1
Bergs IK
IFK Strömsund2 - 1Bergs IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 18 maj, 11:00
Plats:Strömsvallen
Tävling:
Matchnummer: 090201016
Samling:10:00
Damlaget - Berg 2-1 (0-1)
2019-05-28 22:07
IFK Strömsunds damer ordnade bästa möjliga start för sig själva - och för den för året nya tränarstaben - när laget äntligen fick dra igång årets seriespel!

Efter att väder och vind vänt upp och ner på spelprogrammet var det alltså på lördagen äntligen klart för seriepremiär för Strömsund i damtrean. Och då bjöd Strömsvallen på ett strålande soligt och varmt väder när Bergs IK kom på besök.


Hemmalaget gick ut på planen och dominerade kraftigt bollinnehav och spel under de första 20 minuterna. Däremot hade laget tillsynes svårt att komma fram till några riktiga målchanser. Kanske krävs det också några matcher för att komma igång med målskyttet om man kommer ihåg att det denna säsong gäller att ersätta fjolårets tvåa och trea i målskytteligan för damtrean. Båda dessa spelare, Matilda Persson Eleverum och Nadia Andersson, representerar numera Ope.


Efter de inledande 20 minuterna jämnade spelet ut sig lite grann men det var ändå oväntat att det var Berg som tog ledningen efter ett av sina första riktiga anfall i matchen. Berg tilldömdes en frispark en bit utanför straffområdet och det såg ut som om lagets kapten Jessika Zakrisson redan i förväg hade bestämt sig för att sätta den i mål. Hon steg i alla fall fram och satte en vacker frispark lugnt och behärskat i mål.


Resten av första halvlek och andra halvleken fortsatte med ett ganska stort spelövertag för hemmalaget men relativt få klara målchanser.


Men i matchminut 76 dök det upp en klar målchans för IFK när rutinerade Anna Ahtola kom loss i en löpning mot Bergs mål. Bergsmålvakten gjorde dock en stark räddning men när Ahtola var på väg att slå in returen på sitt eget skott så stoppades hon på ett sådant sätt att domaren signalerade för straff.


Straffen sattes bergsäkert i mål av en annan av strömsunds mest rutinerade, nämligen Kristin Persson Elverum. Och i den 84:e minuten var det en yngre upplaga Elverum-Persson, nämligen Moa, som avgjorde matchen genom ett fint distansskott.


Inför årets säsong är Prakasit ”Geng” Namsawang ny huvudtränare för IFK Strömsunds damer. Geng är för många också känd som mycket stabil mittback i IFK Strömsunds lag i herrfyran. Och utöver dessa två åtaganden är han också VM-spelare i innebandy där han representerar Thailand och deltog bl.a i det senaste VM-slutspelet i Tjeckien. Till sin hjälp kommer också Geng att ha assisterande tränaren Jonathan Johansson, som nyligen avslutat sin spelarkarriär efter skada. Med i tränarstaben för att assistera Geng finns också Bank Parinya Charoensuk.


Efter premiären var Geng ganska nöjd med sitt lag. – Speciellt med tanke på att det var vår första seriematch för i år så tyckte jag att det var ganska mycket som fungerade som jag hade tänkt.

Och lagkaptenen Emelie Johansson, som i vanlig ordning styrde och peppade sina unga lagkamrater på ett utmärkt sätt, höll med Geng, och tillade: - Det var väl bara under en period efter deras ledningsmål som det kändes lite stressat, annars tycker jag att vi rullade på bra, även fast vi var i underläge målmässigt.


Matchens domarteam var:
Huvuddomare: Hajar Waleed Mohammed Goran
AD1: Zarif Haidari
AD2: Aliakbar Haydari


<< Tillbaka

 
 
Våra Sponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer