Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK STRÖMSUND
FOTBOLL

IFK Strömsund
3 - 1
Bergs IK
IFK Strömsund3 - 1Bergs IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 17 juni, 19:30
Plats:Strömsvallen
Tävling:
Matchnummer: 090101008
Samling:18:30
Tre poäng till herrarna efter en stark andra halvlek
2019-06-20 00:12
IFK STRÖMSUND - BERGS IK 3-1 (0-1)
Det var ytterst nära en kanonstart för hemmalaget i denna match men trots fyra hörnor under matchens första tre minuter så lyckades man inte trycka in bollen. Och i första halvlek så var det också bara just under dessa första minuter som hemmalaget dominerade spel och bollinnehav. Resten av halvleken jämnade spelet ut sig betydligt. Kanske påverkades hemmalaget också lite av att tränaren Ralf Sjödin redan efter ett fåtal minuter tvingades göra omdisponeringar i laget när Mattias Edin utgick efter skada.

Det var också Berg som i mitten av halvleken kunde ta ledningen i matchen genom William Nordell.


Damlagstränaren i Strömsund, Geng Namsawang, som normalt agerar säker mittback i herrlaget, fick nu åter, liksom i föregående match mot Järpen, titta på denna match från sidan av planen på grund av en bristning i låret. – Idag hade vi stora problem under första halvlek, sade Geng efter matchen. –Vi fick aldrig bollen under kontroll på mittfältet och då är det ju svårt att få igång något eget spel. – Men i andra halvlek däremot var det ju spel mot ett mål!


Att det var spel mot ett mål i andra är kanske en liten överdrift men är nog ändå ganska nära sanningen. Strömsund kom ut som ett nytt lag när domaren Håkan Modig blåste igång andra halvan av matchen. Det kändes mera som en tidsfråga innan målen skulle börja komma. Och efter en stark andra halvlek stod också hemmalaget som segrare efter en rättvis 3-1 seger.


Priset till matchens lirare i Strömsund gick åter till Jack Sklenar som i denna match på ett mycket stabilt sätt agerade mittback. I Strömsund bör även Carl-Philip Strängby få lite extra beröm efter att han med sitt uppoffrande men samtidigt eleganta spel och sitt outtröttliga springande hade stor del i Strömsunds dominans under andra halvlek. Men hela hemmalaget får beröm för sin andra halvlek. I Berg gick priset som matchens lirare till målvakten som under strömsunds press som pågick i hela andra halvlek stod för flera fina ingripanden.


Målskyttar:
IFK Strömsund: Carl-Philip Strängby, Christian Larsson, Ali Shougar
Bergs IK: William Nordell.


Hemmalaget kom idag till spel med följande startelva:

Målvakt: Peter Hansson, Försvar/mittfält: Daniel Lestander, Jack Sklenar, Jerry Arljung, Mattias Edin, Muhammad Mirzai, Joel Hallqvist, Carl-Philip Strängby,Yassin Hassan, Forwards: Ali Shougar, Christian Larsson.


av John Anders Johansson

<< Tillbaka

 
 
Våra Sponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer