Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK STRÖMSUND
FOTBOLL

Seriepremiär för herrlaget i division 4
2018-05-05 00:05

Det blev nykomlingarna IFK Strömsund som fick äran att göra första målet i årets division fyra Jämtland/Härjedalen.


Inför IFK Strömsunds comeback i division fyra var det lite svårt att veta vad som kunde väntas av laget i premiären mot Offerdal. Laget har förberett sig genom träning inomhus och under de sista veckorna på Bredgårds grusplan. Däremot har laget bara spelat en enda träningsmatch så det fanns inte mycket statistik att luta sig mot. Men efter förra helgens genrep inför seriestarten kunde ändå höras lite försiktig optimism från några av spelarna. Laget begav sig då till Sundsvall och mötte Alnö. Enligt uppgift gjorde då laget en ganska stabil insats och vann med klara 3-0.

I Strömsund finns en fin grusplan att tillgå men ledningen valde att lägga premiärmatchen i Kyrktåsjö på deras nyanlagda konstgräsplan. Här är det också på sin plats att åter lämna en eloge och beröm till IFK Kyrktåsjö som lyckats med konststycket att anlägga en fullstor konstgräsplan i Kyrktåsjö.


Ingen av hemmalagets spelare hade tidigare varken tränat eller spelat match på den nyanlagda planen. Det var därför spännande att se om ovanan med konstgräset skulle visa sig vara ett problem. Men istället verkade strömslaget få en kick av att äntligen komma ut på ett ordentligt underlag. Domaren blåste igång matchen mot Offerdal, strömsundslaget slog några fina pass och plötsligt var bollen hos en helt fristående Ali Shougar som distinkt och säkert gjorde årets första mål i fyran! Då hade inte ens 2 minuter gått av matchen!


Drömstart för IFK givetvis och samtidigt var det ju inte precis hur Offerdal ville att matchöppningen skulle se ut. Offerdal drog efter målet igång en ordentlig press mot hemmalaget och dominerade ganska klart den inledande kvarten av matchen. Och redan i den elfte minuten kom rättvist kvitteringen för Offerdal genom Isak Engström som tryckte in bollen precis innanför strömsmålvakten Peter Hanssons stolpe.


Men hemmalaget lät sig inte nedslås av detta. Istället jobbade sig laget tillbaka in i matchen och fick mer och mer att säga till om. Och under resten av matchen växlade lagen mellan perioder då det ena eller andra laget hade lite mer att säga till om. Båda lagen hade också målchanser men utan att lyckas sätta dit bollen. Och faktiskt hade hemmalagets Ali Shougar kanske den bästa chansen att göra ett avgörande mål när han på en stickare bakifrån drev bollen mot mål in i straffområdet. Men en offerdalspelare hann i sista stund ikapp Shougar och hindrade målchansen. Offerdalsförsvararens ingripande gjordes på ett sånt sätt att killarna på strömsundsbänken och publiken genast började fundera på vem som egentligen hade utsetts till lagets straffskytt denna kväll. Men den saken behövde aldrig utredas eftersom domaren vinkade avvärjande. Matchen behöll sin spänning in i det sista och när slutsignalen gick hade inget mål gjorts på ca: 79 minuter. Matchen slutade alltså 1-1.


Trots en mycket väl genomförd match av nykomlingslaget var det ändå många av IFK-spelarna som inte alls var nöjda efter matchen. –Vi kom inte upp i vår normala nivå, menade några av killarna som inte alls var nöjda med att endast lyckas knipa en poäng.


Henrik Sponton, tränare i IFK, var däremot relativt nöjd efter kampen: - Jag är rätt så nöjd med hur killarna uppträdde idag, säger Sponton. – Om jag har förstått saken rätt så var det seriefavoriterna vi mötte idag. Kanske måste vi då trots allt vara nöjda med en poäng i vår comebackmatch i fyran.


Inför årets säsong har faktiskt IFK Strömsund fått behålla i stort sett hela fjolårets spelartrupp, vilket är mycket ovanligt för Strömsunds del. Den enda spelarförlusten är mångårige lagkaptenen Magnus Odelberg som uppger att han slutat med fotbollsmatcher och i fortsättningen endast ska träna. Och hittills har han nog den högsta träningsnärvaron av alla…vilket säkert Sponton har koll på.


I matchen mot Offerdal startade följande elva för IFK Strömsund: Målvakt Peter Hansson, högerback Jonathan Johansson, mittbackar Geng Namsawang och Mohammed Mohammed, vänsterback Mohammad Mirzai, Mittfält/Forwards: Fernando Messi, Tobias Eriksson,
Carl-Philip Strängby, Daniel Lestander, Gaetan Kisula och Ali Shougar.


Och det är väl inte direkt det lättaste spelprogrammet som IFK har i starten av serien: Efter att ha mött seriefavoriterna Offerdal är det i nästa omgång match mot från div. tre nedflyttade Tandsbyn på bortaplan.

 
Våra Sponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer