Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK STRÖMSUND
FOTBOLL
Herrar A

IFK Strömsund Herrar - Inför seriestarten med ny tränare!
2019-04-26 09:16

Inför årets seriespel i division fyra är det många förändringar i IFK Strömsunds spelar- och ledartrupp.

Fjolårets debutsäsong i fyran genomfördes på ett utmärkt sätt av killarna som visade sig ytterst svårslagna i serien och belönades också i slutet av säsongen med kvalspel till div. tre.

Inför årets säsong är läget på många sätt lite annorlunda och framför allt är det nu en hel del yngre och mindre rutinerade killar som får stiga fram och representera IFK i A-lagssammanhang. Dessa killar kommer nu att få chansen efter att en hel del startspelare från fjolårets lag har försvunnit vidare till andra äventyr och i vissa fall också tvingats att flytta.

Mohammed Mohammed har flyttat till Umeå för studier och därmed förlorar JH även en av sina mest lovande yngre domare. Att motståndarna ifjol hade enorma problem att ta sig förbi mittbacken Mohammed är förståeligt då rapporter från Umeå nu säger att ” Mommis” redan är ordinarie i Holmsunds div-tre gäng. Mittfältaren Gaetan Kisula har försvunnit till Ope. Mittfältaren och starke huvudspelaren Ali Taqwei har flyttat söderut. Och som tidigare berättats på fotbollz har en av de snabbaste spelarna i fjolårets fyra, Fernando Messi, efter åtta år i Strömsund och i IFK:s A-lag, nu utvisats ur landet till en osäker framtid. Tyvärr är det också risk för att laget förlorar två högerbackar samtidigt: rutinerade högerbacken Jonathan Johansson åkte under fjolårets säsong på ytterligare en knäskada och har nu avslutat sin spelarkarriär. Efter Jonathans skada plockades Mokonen upp från B-laget och visade omedelbart att han höll för att spela i en högre division och spelade till sig en ordinarie plats.. Tyvärr är det nu också stor risk att Mokonen är på väg bort från Strömsund.


Men trots spelartappen är det glädjande att det inte är aktuellt med någon spelarbrist i IFK Strömsund. Ett 40-tal spelare finns i träning vad gäller A och B-truppen. Problemet är möjligen att många av dessa är yngre, lovande spelare, som kanske skulle ha behövt ytterligare något år på sig innan de ska fylla luckorna efter de spelare som försvunnit från fjolårets lag.

De flesta som följer Strömsundsfotbollen hade nog hoppats på och förväntat sig att fjolårets framgångsrika och omtyckta tränarpar Henrik Sponton och Tomas Eriksson skulle fortsätta sitt uppdrag även denna säsong. De två var också de som i vintras drog igång vinterträningen. Tyvärr tvingades dock båda meddela att de av olika anledningar inte hade möjlighet att fortsätta tränaruppdraget denna säsong. Glädjande nog har dock Sponton meddelat att han vid behov på olika sätt ändå kan bidra med sina fotbollskunskaper.


Men det finns även positiva saker att berätta på spelar- och tränarfronten! Tidigare spelaren i IFK Strömsund, Jerry Arljung, har nu flyttat åter till orten och satsar på en plats i startelvan. Vidare har Christian Larsson, ursprungligen från Hammerdal, nu återvänt till Strömsund och fotbollen. Christian, som ju för ett antal år sedan agerade målspruta i div. fyra och div. tre fotbollen, har under ett antal år ägnat sig åt innebandy på elitnivå i umeålaget Dalen. Välkommen åter till fotbollen, Christian! Vidare har några killar som tidigare spelat i Strömsund, men som i fjol representerade IFK Kyrktåsjö i sexan, nu återvänt till klubben.


Och med glädje kan vi också presentera ny huvudtränare för IFK Strömsunds herrar i fyran!
Ralf Sjödin, med rötterna i Rossön, har nu återvänt till kommunen för att bidra med sina ledarkunskaper både inom fotbollen och som skolledare på Hjalmar Strömer-skolan.
Ralf kommer närmast från tränaruppdrag i IFK Umeå. Det är med stor glädje som
IFK Strömsund hälsar Ralf välkommen till klubben och till Strömsund!


Redan fredagen den 26 april ställs laget inför sin första seriematch för säsongen och då mot svårast tänkbara motstånd, nämligen seriefavoriterna IFK Östersund Ungdom på bortaplan. En osedvanligt tidig seriepremiär är det i årets fyra och det medför ju förstås problem för t.ex. Strömsund som inte har tillgång till konstgräs och endast gjort en del grusträningar.Vi får hoppas på att nymodigheten att komma bort från gruset gör att killarna tänder till lite extra och att detta kompenserar att bollen studsar på ett sätt som killarna är ovana vid!


När detta skrivs är det förstås oklart hur den nye tränaren formerar premiärlaget. Däremot står det klart att ingen ur fjolårets fyrbackslinje kommer att finnas med på planen eftersom ordinarie mittbacken Geng Prakasit Namsawang befinner sig utomlands.


( P.S. Precis när skribenten var på väg att sända denna text till Fotbollz kommer beskedet att matchen mot IFK Östersund Ungdom kommer att skjutas upp efter att IFK Östersund kvällen före match kontaktat Strömsund med önskemål om detta)

 
Våra Sponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer