SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Dunder fredag

Hooja till Dundermarknaden!
2024-01-28 22:48

Dundermarknaden fyller 40 år i år och vi presenterar stolt årets första artist. Boka in fredagen den 5 juli kl 21.00 redan nu, för då uppträder Hooja.

Hooja från Norrbotten med vapendragaren och producenten DJ Mårdhund beskriver sitt sound som "skogsdisco" och texterna är deras iakttagelser från livet i norr. Allt startade med monsterhiten "Banan, Melon, Kiwi & Citron", som spelats över 47 miljoner gånger på Spotify. De har ett eget mobilspel, egen öl och gjort fleecetröjan till ett trendplagg.

 

Hoojas framfart  har varit en snökanon över hela landet i både storstad och glesbygd och på kort tid  har de blivit en av Sveriges mest hyllade artister. 

 

Hooja blev årets artist på P3 galan 2023. Därefter fick duon sommarprata i radioprogrammet sommar i P1. De belönades med fyra  rockbjörnar år 2023 i kategorierna årets grupp, årets genombrott, årets fans samt året låt. Därmed blev de den grupp som då fått störst antalet priser vid en enskild Rockbjörnen-gala.

 

 
Våra Sponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer